Live Wedden

Live Wedden?

Ben je een echte sportliefhebber en kijk je regelmatig live wedstrijden? Dan kan het interessant zijn om mee te doen aan live weddenschappen bij bookmakers. Dit is nog spannender dan wedden op wedstrijden die je niet live meemaakt, omdat je meteen kunt inspelen op wat er gebeurt. Het vergt echter wel meer kennis en lef, omdat je goed moet kijken wat er in een wedstrijd gebeurt en hoe hoog de kansen liggen om de weddenschap te winnen.

Wat het dan toch interessant maakt? De quoteringen zijn meestal hoger dan wanneer je inzet op een wedstrijd die nog moet plaatsvinden en er komt extra spanning bij kijken. Het wordt ook door steeds meer bookmakers aangeboden, omdat live wedden aan populariteit wint.

Snel beslissen, hogere quoteringen

Wanneer je een wedstrijd op televisie bekijkt en je van tevoren geld hebt ingezet op een bepaalde uitslag, kijk je dit met een andere spanning dan wanneer je live wedt. Je moet sneller reageren en het is een stuk spannender hoe de wedstrijd gaat verlopen. Daarnaast heb je ook de mogelijkheid beter in te kunnen schatten wat er gaat gebeuren. Je kunt bijvoorbeeld zien hoe de spelers in vorm zijn en wat dit gaat doen met jouw kansen op winst.

Of weet je al dat een speler last heeft van een blessure? Dan helpt deze informatie bij het maken van de juiste keuze. Maak die keuze wel snel, want hoe eerder je inzet, hoe hoger je winst kan zijn. De quoteringen liggen namelijk hoger aan het begin van een wedstrijd, dan wanneer deze al een tijdje bezig is. Het vergt wel een dosis lef en snelheid om mee te doen aan dit soort weddenschappen. Lef om snel te beslissen en snelheid omdat je inspeelt op wat er tijdens de wedstrijd gebeurt.

live wedden

Extra spanning tijdens het kijken van de wedstrijd

Wanneer je een weddenschap aflegt voordat een wedstrijd begint, zal je sneller afhaken wanneer je merkt dat jouw club of sporter het gaat verliezen. Zeker bij voetbal is dit het geval. Ben je op driekwart van de wedstrijd en staat jouw club met 3-0 achter, dan is de kans klein dat ze alsnog gaan winnen en is de wedstrijd niet meer spannend.

Bij live wedden is dit niet het geval. Het blijft spannend tot het spel is gespeeld, want je kunt zelf kiezen wanneer je je geld gaat inzetten. Wanneer je merkt dat een team niet goed speelt of een sporter niet optimaal presteert, kun je hierop inspelen. Je kunt ervoor kiezen op dat moment te wedden en op de andere partij te kiezen. Nogmaals, hoe langer je hiermee wacht, hoe minder winst je kunt behalen.

Snel inzetten is de sleutel tot succes bij Live Wedden

Maar hoe is dat eigenlijk mogelijk? Waarom wordt het naarmate de wedstrijd vordert steeds minder interessant om in te zetten? Dit heeft te maken de quoteringen. Deze worden minder aantrekkelijk als je langer wacht. Je bent namelijk niet de enige die met de wedstrijd meekijkt. Je wedt nog altijd tegen de bookmakers en ook zij volgen op de voet wat er gebeurt. Zij hebben nog altijd in de hand hoe groot de winstmarge is en bepalen de quotering.

Wanneer de bookmakers bepaalde gebeurtenissen in een wedstrijd observeren die in hun voordeel kunnen werken, dan mogen ze de quoteringen aanpassen. Wanneer een bepaalde partij dreigt te verliezen, kan het zijn dat de quoteringen juist omhoog gaan. Want wie gaat er dan nog op deze partij wedden? De kans is immers klein dat je de weddenschap wint, dus is het meer risicovol om hierop in te zetten. En meer risico, is een hogere quotering.

Slimmer dan de bookmakers

Je kunt de bookmakers te slim af zijn. Jij moet sneller zijn dan hen in het signaleren van de veranderingen in een wedstrijd. Je zet in op een bepaald moment in de wedstrijd en op dat moment kies je ook voor een bepaalde quotering. Deze zal blijven staan. Dus zet jij in op het punt dat de quotering hoog is voor de partij die waarschijnlijk niet gaat winnen, dan hoort deze als het ware bij jouw inleg tot het einde van de wedstrijd. Zet je bijvoorbeeld in op het moment dat de quotering 2.5 is, maar daalt deze vijf minuten later naar 1.8, dan geldt voor jou alsnog de 2.5.

Het is dus slim om goed te kijken wat er gebeurt en op deze manier sneller te denken dan de bookmaker. Misschien valt jou iets op aan een bepaalde speler, waardoor het toch goed mogelijk is dat hij of zij er met de winst vandoor gaat. Wint jouw partij toch, dan heb je waarschijnlijk een goede winst te pakken. Je bent de bookmakers voor geweest en zij hebben niet de mogelijkheid gekregen om de quotering op tijd aan te passen. Want is deze omlaag gegaan nadat je hebt ingezet, dan maakt dit voor jou niet uit.

Voetbal, darts of rugby?

Net zoals bij online bookmakers waarbij je voordat de wedstrijd begint inzet op een bepaalde uitslag, kun je bij live wedden ook kiezen uit allerlei sporten. Steeds meer bookmakers bieden een breed assortiment van sporten aan, omdat de vraag naar deze live weddenschappen toeneemt. Je kunt kiezen voor allerlei sporten, zoals tennis, darts of voetbal. Laatstgenoemde is natuurlijk de meest populaire en biedt ook weer vele varianten.

Je kunt wedden op verschillende competities en clubs. Ook kun je inzetten op het aantal doelpunten en wie die maakt. Je kunt je weddenschap zo breed maken als je zelf wilt. En wil je niet wedden op een voetbalwedstrijd, omdat je dit niet leuk vindt? Dan heb je nog genoeg keuze uit andere sporten. Rugby, basketbal en zelfs skiƫn zijn sporten waar je live op kunt wedden.

Kijken via je smartphone

Sommige mensen zoeken naar een wedstrijd die zij graag willen zien en zetten hier hun geld op in. Maar het kan ook dat het je niet zoveel uitmaakt op welke club je gaat wedden. Hiervoor hebben bookmakers een speciale dienst in het leven geroepen, namelijk een kalender waarop je kunt zien wanneer de live wedstrijden plaatsvinden. Je weet zo precies wanneer je de wedstrijd kunt bekijken.

Live wedden betekent niet dat je ook daadwerkelijk bij de game aanwezig moet zijn. Je kunt overal genieten van een spannende wedstrijd, ook via je smartphone of laptop. Het is zelfs mogelijk om in te zetten als het spel al is begonnen. Je kunt zien hoe de wedstrijd ervoor staat, want de bookmakers geven je informatie over de stand van zaken. Je kunt op deze manier later in de wedstrijd instappen en alsnog geld verdienen.

Live wedden, zonder de wedstrijd te zien

Je wilt bij het inzetten op een live weddenschap wel de wedstrijd zo goed mogelijk kunnen volgen. Dit kun je doen via een livestream, die sommige bookmakers zelf aanbieden. Soms is dit gratis, maar vaak moet je dan wel regelmatig gebruik maken van hun diensten. Wed je niet zo heel veel, maar wil je wel graag live inzetten op een wedstrijd dan is het leukste de wedstrijd in het echt te bewonderen. Zo kun je de wedstrijd en goed volgen, maar krijg je ook de sfeer mee.

Wanneer je wilt wedden op de wat kleinere wedstrijden is het niet altijd mogelijk deze te volgen via live beelden. Dit weten bookmakers en zij bieden je daarom toch een mogelijkheid om goed te volgen wat er gebeurt. Dit doen zij door middel van een grafische weergave. Ze kunnen hiermee zelfs de kleinste details weergeven en op deze manier krijg je toch alles van de wedstrijd mee. Dit wordt aangevuld met statistieken, zodat je zonder dat je de wedstrijd echt ziet toch alle gebeurtenissen meekrijgt. De gedetailleerde informatie maakt het mogelijk om een goede inschatting te maken van de wedstrijd.

Kies de bookmaker die het beste past bij jouw wensen

Wanneer je interesse hebt in het geld inzetten op live wedstrijden, moet je als eerste op zoek gaan naar een bookmaker die deze vorm van wedden aanbiedt. Als je deze hebt gevonden kun je bekijken welke wedstrijd je kunt volgen en wat je kunt inzetten. Het is ook aan te raden om je te verdiepen in hoe de club of speler waar je je geld op wilt inzetten het doet in de competitie. Je kunt kijken naar iemands positie, of kijken hoe eerdere wedstrijden zijn afgelopen. Je kunt je op deze manier inlezen en informatie vergaren over waar je alert op moet zijn tijdens een wedstrijd.

Maar het allerbelangrijkste is het moment wanneer je je geld inzet. Vroeg inzetten zorgt ervoor dat je meer risico loopt dat de wedstrijd niet zo eindigt als jij voorspelt, maar je pakt wel de meeste winst als de weddenschap positief uitpakt. Wil je meer zekerheid, dan kun je langer de tijd nemen om de wedstrijd te observeren en zo een betere inschatting te maken van de uitslag. De winst ligt dan wel lager. Hoe vaker je dit zult doen, hoe meer ervaring je krijgt en hoe beter je kunt inschatten hoe een wedstrijd zal verlopen. Het wordt dan spannender en lucratiever om een gok te wagen.