Bookmaker Bonus

welke bookmaker bonus

Wat je moet weten over de bookmaker bonus

Vandaag de dag zijn er ontzettend veel mensen die hun geluk proberen te testen bij het gokken op alle mogelijke soorten sportwedstrijden. Van voetbal tot aan hockey, van paardenraces tot aan cricket. Er zijn talloze mogelijkheden als het aankomt op het wedden bij een bookmaker. Nu is het alleen wel zo dat er een aantal dingen zijn die je moet weten. Zeker lezen, voordat je een account aanmaakt bij bijvoorbeeld de Toto. Een van deze dingen is dat je altijd moet kijken naar de bestaande bookmaker bonussen, deze bieden je nu eenmaal een mooi kapitaal om mee te beginnen. Wij laten je vandaag alles zien wat je moet weten over de bookmaker bonussen. Zo weet je wat je te wachten staat!

De verschillende soorten bookmaker bonussen

De bonussen bij de bookmaker komen er in alle mogelijke soorten en maten. Het is belang dat je goed kijkt naar de bedragen die je kunt krijgen. Én naar het voordeel wat de betreffende bonus je op zal leveren. Om het je net even iets makkelijker te maken hebben we de meest voorkomende soorten bonussen op een rijtje gezet:

 • Matching Your Stake bonus/Welkomstbonus

Mogelijk de meest voorkomende vorm van alle bookmaker bonusweddenschappen. In principe open je een rekening en plaats je een weddenschap. De bookmaker past dan het bedrag van je eerste inzet aan, waardoor je de inzet van je oorspronkelijke inzet verdubbelt. Met andere woorden, als je een weddenschap plaatst ter waarde van €25, zal de bookmaker die weddenschap matchen met een bonus van €25. Waardoor de weddenschap nu een totale inzet van € 50 geeft. De typische voorwaarden die van kracht zijn voor dit type bonus zijn zowel het maximale als minimale bedrag dat je kunt inzetten. Je moet meestal minimaal €5 euro storten en je mag vaak maar €25 storten. Ook zijn de wedstrijden voor deze bonus beperkt, vaak moet de wedstrijd een kans hebben tussen de 1,50 en 2,00

 • Free Bet Series

Deze bonus lijkt sterk op de Match Your Stake bonus, echter is het verschil dat bonus verdeeld zal zijn in een aantal individuele weddenschappen in plaats van een grote bonus. Hoe werkt dit dan vraag je je af? Een typische aanbieding zal er meestal als volgt uitzien, maak een weddenschap van €50 en krijg vijf gratis weddenschappen van €10. Deze bonus zal waarschijnlijk ook tijdsbeperkingen bevatten met frequente vervaldata, en in de meeste gevallen zal de volgende gratis inzet in de serie pas geldig worden op een bepaalde datum. Dit is meestal na de vervaldatum van de vorige gratis weddenschap. Bookmakers stellen dit soort beperkingen aan hun bonusaanbieding in de hoop dat ze regelmatig terugkerende bezoeken aan hun site zullen aanmoedigen.

 • Eerste stortingsbonus

Dit komt de laatste tijd minder vaak voor, hoewel er nog steeds bookmakers zijn die deze soort bonus aanbieden. In principe krijg je een bonus bovenop jouw eerste storting wanneer je je aanmeldt bij een bepaalde bookmaker. Meestal krijg je een bepaald % bovenop op je eerste storting tot een maximum bedrag. Vaak is het iets van: 50% Bonus op je storting tot €100. Een veelvoorkomende voorwaarde bij een dergelijk aanbod is wel dat je jouw inzet minimaal een aantal keer moet rondspelen. We noemen dit ook wel de roll over voorwaarde.

 • No-lose bet

Een van de soorten bonussen die je tegenkomt als je op zoek bent naar een bonus is een no-lose bet  of een risicoloze bet. Dit zijn altijd goede bonussen om te krijgen als je er een kunt vinden. In principe, zelfs als je nieuw bent met het wedden en je geen idee hebt wat je moet doen zijn dit de beste bonussen om te hebben. Het werkt heel eenvoudig; zet een bepaald bedrag in en als het wint krijg je het bedrag van de bonus. En als je het verliest? Ook dan krijg je het geld van je bonus. Precies, je kunt niet verliezen. Je krijgt je inzet teruggestort door de sportsbook als een inzetbonus. Vanwege het no-lose aspect van de weddenschap zijn deze bonussen populairder dan ooit.

De meest populaire no lose bonussen die je zult vinden zijn verbonden aan een speciaal evenement. Dit kan bijvoorbeeld gaan om speciale wedstrijden of om andere evenementen zoals The Grand National (kun je op gokken bij Runnerz). Tijdens grote evenementen stijgt het aantal mensen dat online weddenschappen wil afsluiten aanzienlijk. Vandaar dat bookmakers hun slag slaan en proberen om zoveel mogelijke nieuwe spelers binnen te halen. Met als gevolg dat je hier als gokker aanzienlijk veel voordeel uit kunt halen. Houdt dus zeker de kalender in de gaten en kijk welke bookmakers deze speciale bonus aanbieden!

bookmaker bonussen online

Stortingsbonus vs. niet stortingsbonus

Het belangrijkste verschil tussen deze type bonussen is de vraag of je een bedrag moet storten om je bonus te krijgen of niet. In veel opzichten lijken ze erg op elkaar, maar niet-deposit bonussen komen vaak met strengere voorwaarden en condities. Ook krijg je over het algemeen meer vrijheid bij het storten van bonussen. Echter, met beide soorten weddenschappen zullen inzetvereisten van toepassing zijn, hoewel ze waarschijnlijk strenger zullen zijn bij de niet-deposit bonussen.

Hoe werkt de roll over dan precies?

Het is belangrijk dat je weet wat een roll over is. Laten we zeggen dat je €250 stort op jouw account en dat je een bonus krijgt van  50%  met een 5x rollover. Dit betekent dat je €375 hebt om mee in te zetten, maar dat je het bonusgeld niet kunt opnemen totdat je €1.875 (250+125)(x5) in weddenschappen hebt gestopt. Sommige bookmakers nemen het verlies van je weddenschappen mee voor in de roll over, op die manier kom je sneller aan het bedrag wat je moet behalen om je geld op te nemen.

Dit betekent dat als je verliest dat je nog steeds in aanspraak komt voor de betreffende bonus. De meeste bookmakers hanteren regels tegen het inzetten van sterke spelers of teams voor het halen van e rollover, ze willen nu eenmaal niet dat het te makkelijker wordt om te winnen. Dit is dan ook de reden dat er veel bonussen zijn die alleen gebruikt  kunnen worden op wedstrijden met een hogere ‘odd’. Dit zijn de wedstrijden waar het minder duidelijk is wie er gaat winnen. Het zou natuurlijk raar zijn als je dit bonusbedrag ook kon inzetten tegen bijvoorbeeld FC Barcelona tegen Excelsior.

Hoe kan je alles uit de bookmaker bonus halen

Je hebt je net ingeschreven bij een nieuwe bookmaker en je hebt een stortingsbonus ontvangen. Hoe kan je nu het meeste uit jouw bookmakersbonus halen? Wanneer je je aanmeldt bij een nieuwe bookmaker, ontvang je vaak een stortingsbonus of een gratis weddenschap. Helaas laat de meerderheid van de bookmakers je deze bonus niet opnemen totdat je het volledige bedrag van de bonus een aantal keer en met een bepaalde minimale kans hebt ingezet. Om dit te voorkomen is het  belangrijk dat je altijd van tevoren goed de voorwaarden doorleest.

Door dit te doen kan je er achter komen welke bonussen er het makkelijkst te halen zijn en welke je beter links kunt laten liggen. Dit zorgt er vervolgens voor dat je beter weet bij welke bookmaker je je aan kunt sluiten. Er zijn meer dan genoeg verschillende soorten vergelijkingssites die je in een oogopslag laten zien welke bonussen er zijn en welke voorwaarden hier aan verbonden zitten.

Handige vragen om te stellen

Zorg er dus voor dat je bekend bent met de voorwaarden van de gratis bonus. Zeker wanneer je een account aan gaat maken op de site van de bookmaker. Hieronder hebben we een selectie van vragen die men zichzelf kan stellen om de bonus ten volle te benutten:

 • Hoeveel moet je storten?
 • Hoeveel moet je inzetten?
 • Op welke weddenschap is gratis bonus van toepassing ?
 • Op welke kansen moet je wedden om je te kwalificeren?
 • Moet je wedden op een specifieke sport of evenement?
 • Moet er een bepaald aantal resultaten zijn in zo’n evenement?
 • Wat is de periode waarbinnen je je bonus moet gebruiken?
 • Wanneer zal de bonus beschikbaar zijn en hoe zal deze op je account worden getoond?
 • Moet je een bepaald aantal weddenschappen afsluiten of een bepaald bedrag inzetten voordat je een bonusbetaling kunt opnemen?

Maak vandaag nog gebruik van een bookmaker bonus

Je ziet wel dat er meer dan genoeg onderdelen van belang bij het kiezen van een bonus. Wij stellen dan ook echt voor dat je de voorwaarden van de bonus goed doorleest. Ja, we weten dat dit niet het leukste klusje is om te doen. Maar het kan je aardig wat geld opleveren. Het spreekt voor zich dat je alleen in gereguleerde boomakers moet spelen. Hoe weet je of een boomaker legaal is?

Kijk naar de zegel van de Kansspel Autoriteit en naar de andere certificaten. Met behulp van de tips in dit artikel kan je het meeste halen uit jouw weddenschappen bij je nieuwe bookmaker. En dankzij de bonussen kan je flink wat geld binnenhalen, hier draait het natuurlijk allemaal om!